top of page
Search

Pentti Koivisto aloittaa Paippisten eläinklinikallaHevosten jalostukseen ja lisääntymisongelmiin erikoistunut eläinlääkäri Pentti Koivisto aloitti työt Paippisten eläinklinikalla marraskuun alusta. Koiviston mielestä on tervetullutta, että hevosten lisääntymistietous ja palvelut tuodaan paikallisten hevostenomistajien ulottuville.


Hevosia, kuten ihmisiäkin vaivaavat usein lisääntymiseen liittyvät ongelmat. Paippisten eläinklinikalla tamman omistaja voi halutessaan tuoda hevosen varsomaan eläinlääkärin valvonnassa. Varsan ensimmäiset elinpäivät ovat tärkeimmät ja joskus hankalimmat.


Koivisto kertoo, kuinka itse alun perin kiinnostui eläinlääkärin työstä isoisänsä, armeijan eläinlääkäri Lasse Syvärin innostavan esimerkin kautta. Pikkupoikana Koivisto pääsi isoisänsä Mersun kyydissä eläinlääkärikeikoille.


Isoisä oli opiskellut ammattiin Saksassa, kuten Koivistokin.

Vaarin esimerkistä ja oman matkaratsastusharrastuksen kautta Koivisto innostui erityisesti hevosten eläinlääkinnästä. Hevosten parissa tehty työ on sittemmin vienyt Koiviston kaukaisille Qatarin emiirin hevostalleille ja brittiläisille laukkaradoille – maailmalla työskennellessään Koivisto on muistellut uusien ystäviensä kanssa vaarinsa leppoisaa esimerkkiä. Oma isä oli kiireinen, eikä hänellä useinkaan ollut aikaa pojalle – mutta vaarillapa oli.


”Niillä sairasmatkoilla käytiin monesti bensa-asemilla, vaari tarjosi Coca-Colaa ja munkkeja. Ajattelin, että tämä on ihan paras ammatti,” Koivisto toteaa.

Koivistolla on vankka kokemus myös kilpaurheilusta.

”Pulssimittarin käyttö urheiluhevosilla kuten myös koirilla on tärkeä työväline, kun tähdätään maailman huipulle. Urheilueläimillä terveystarkastusten lisäksi myös hengitysteiden ja suorituskyvyn tutkimukset kertovat omistajalle muun muassa eläimen kunnosta ja valmennuksen sekä ruokinnan onnistumisesta.”

Koivisto on tehnyt uraauurtavaa työtä myös koirien jalostuksen ja lisääntymisongelmien parissa. Koirien kiimaseuranta ja oikean ajankohdan valinta on tärkeää, jos tahdotaan siementää tai mennä kauemmaksi astutusmatkoille.

bottom of page